تولید و اجرای پله گرد، پله خم، پله دوبلکس

پله گرد فلزی

برای ساخت سازه پله گرد مصالح مختلفی می توان به کار گرفت. فلز (شامل فولاد ساختمانی و استنلس استیل و غیره)، بتن و چوب. به موضوع پله گرد فلزی می پردازیم.

پرکاربردترین مصالح برای تولید سازه پله گرد فلزات هستند. در واقع وقتی حرف از پله گرد زده می شود به صورت پیش فرض منظور پله گرد فلزی است. و البته از میان همه فلزات پرکاربردترین آن در این زمینه فولاد ساختمانی یا همان فولاد ST37 است. پس از آن استنلس استیل برای برخی پله های با ابعاد کم بکارگرفته می شود.

مزایای پله گرد فلزی

دقت تولید بالا در پله گرد فلزی

فولاد به علت شکل پذیر بودن و خاصیت چکش خواری به راحتی به فرمهای مختلف در می آید. عملیات نوردکاری که در تولید پله گرد فلزی یک مرحله بسیار مهم است بر اساس همین خاصیت فولاد است. نورد کردن چوب یا مثلا بتن به این شکل امری بی معناست. و این بدان معنی است که صنعتگر می تواند با حداکثر دقت ممکن از فلزات در رسیدن به فرم مناسب استفاده نماید.

کم دردسر بودن تولید پله گرد فلزی برای کارفرما

پله گرد فلزی معمولا در محیط کارگاه تولید و سپس به صورت آماده به محل پروژه ساختمانی حمل می شود. بنابراین دردسرها و ریخت و پاش هایی که هنگام تولید هر سازه ای محتمل است در محل کارگاه ساختمانی نخواهد بود. در واقع در بیشتر موارد ، پله گرد فلزی ظرف کمتر از یک روز کاری در محل پروژه ساختمانی نصب می شود. در صورتی که پله های بتنی بایستی در محل کارگاه ساختمانی تولید شوند و همانطور که پیش از این در مطلب «پله گرد بتنی، هزینه اجرا و چالشهای آن» گفته شده، اجرای آنها در کارگاه ساختمانی بسیار پردردسر، مانع و شامل ریخت و پاش و شلوغی فراوان است.

نسبت به مصالح دیگر یک پله گرد فلزی از قابلیت اصلاح بیشتری برخوردار است. در هریک از مراحل شامل اندازه گیری، طراحی، تولید، آماده سازی محل نصب و غیره، خطاهایی توسط کارفرما و یا پیمانکار مورد انتظار است. در نتیجه احتمال دارد که هنگام نصب سازه پله به این نتیجه برسیم که مشکلی بوجود آمده و سازه حاضر نیاز به اصلاح دارد. در پله های بتنی و چوبی این اصلاح به معنی تخریب کامل سازه و ساخت مجدد است. اما در این زمینه پله گرد فلزی بسیار منعطف تر است و بسیاری از ناهماهنگی ها (نه لزوما همه) را می توان حتی در روز نصب برطرف نمود.

پله گرد فلزی سبک است!

هرچند چگالی فولاد در میان مصالح زیاد است، اما به خاطر استقامت بالایی که فولاد دارد حجمهای کم از فولاد نیازهای مکانیکی یک سازه را تامین می کنند. به همین دلیل یک سازه پله گرد فلزی معمولا از معادل بتنی، چوبی، شیشه ای و یا سنگی خود سبک تر است. این بدان معنی است که بارهای کمتری به اسکلت ساختمان محل نصب وارد می کند. این موضوع وقتی مهمتر می شود که بدانیم در بیشتر ساختمانها بارهای واقعی پله های دکوراتیو هنگام طراحی لحاظ نشده اند. پس هرچه سازه پله سبک تر باشد احتمال بروز مشکل در این زمینه کمتر خواهد بود.

پله گرد فلزی فضا را نمی بندد

طراحی اسکلت پله گرد فلزی معمولا به گونه ای است که برای کسب اسنحکام نیازی به پیشانی پله ندارد. یعنی فضای بین کف پله ها می تواند باز باشد. این مووضع به نوبه خود در طراحی داخلی می تواند باعث عبور نور از طرفین پله شود و با نبستن فضا محیط را بزرگتر جلوه دهد. در پله های بتنی، سنگی و معمولا چوبی برای تامین استحکام بایستی فضای بین کف پله ها بسته باشد.

سرعت تولید پله گرد فلزی بالاست

پله گرد فلزی معمولا از زمان برداشت اندازه تا نصب به بیش از یک هفته زمان نیاز ندارد. اگر این زمانی گاهی توسط مجری طولانی تر اعلام می شود به خاطر انتظار سفارش در صف تولید است نه ساخت خود سازه. در صورتی که به طور مثال یک پله بتنی علاوه بر اینکه زمان زیادی را در مراحل قالب بندی و بتن ریزی به خود اختصاص می دهد. پس از آن حدود چهار هفته طول می کشد تا آماده بارگزاری کامل شود.

مزایای فوق و بسیاری مزایای دیگر که در اینجا برشمرده نشد، پله گرد فلزی را به انتخابی منطقی تبدیل کرده است. به همین دلیل است که بیشتر حجم سفارشهای بازار این کسب و کار در این حوزه صورت می گیرد.

هزینه و قیمت پله گرد فلزی

اگر علاقه دارید سریعا به لیستی از قیمتهای پله گرد فلزی پرکاربرد ما دسترسی پیدا کنید با ما تماس بگیرید.

 

پله دوبلکس

پله دوبلکس چیست؟

پله دوبلکس آنطور که از نام آن برمی آید پله ای است که در یک ساختمان دوبلکس به کار می رود. عموما وقتی از واژه دوبلکس استفاده می کنیم به یک ساختمان مسکونی اشاره داریم. و همانطور که مشخص است منظورمان یک ساختمان دو طبقه.

پیش از ادامه مطلب شاید جالب باشد به نامگذاری ساختمان های چند طبقه اشاره کنیم. در کشور ما به ساختمان دوطبقه مسکونی تک واحدی، دوبلکس می گویند (البته تلفظ صحیح آن باید «داپلکس» باشد). حتی گاهی این اصطلاح را برای ساختمان مسکونی بیش از دو طبقه تک واحدی هم اطلاق می کنند. اما نکته جالب نامگذاری ساختمانهای سه طبقه و چهار طبقه مسکونی تک واحدی در عرف ایرانی است. به این ساختمانها به غلط و با پیروی از عنوان «دوبلکس»، به ترتیب «سوبلکس» و «چوبلکس» ? گفته می شود. مشخص است که این نام ها غلط هستند. عنوان صحیح این ساختمانها به ترتیب «تریپلکس» و «فورپلکس» است. البته واژه های «کوادپلکس» و «کوادرو پلکس» هم به جای «فورپلکس» کاربرد دارد. در عرف بین الملل بالاتر از «فورپلکس» دیگر عبارت اختصاصی وجود ندارد. مثلا برای ساختمان پنج طبقه نامی پیش بینی نشده است. به جای آن برای بیش از چهار طبقه از واژه «مولتی پلکس» استفاده می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر به این صفحه از ویکی پدیا مراجعه کنید.

 

اما برگردیم به پله دوبلکس. پس همانطور که گفته شد اگر پله دوبلکس را بخواهیم در ساده ترین حالت تعریف کنیم، پله ای است که در یک ساختمان دوبلکس به کار می رود. اما در عرف اینگونه نیست. مراد گوینده از عنوان «پله دوبلکس» اغلب یکی از این دو مورد است: «پله گرد» یا «پله دکوراتیو».

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای استعلام قیمت و سوال فوراً تماس بگیرید. پاسخگو هستیم